GDR-architecten bv is een multidisciplinair team van architecten en burgerlijk ingenieur-architecten. Het realiseren van hedendaagse architectuur waarbij stedenbouwkundige en architecturale kwaliteiten verzoend worden met functionele logica & duurzaamheid is onze doelstelling.

BROWSE BY CATEGORY :

BROWSE BY TAGS :

Projecten | Uitbreiding vleesverwerkingsbedrijf Noyen

Uitbreiding vleesverwerkingsbedrijf Noyen

Uitbreiding vleesverwerkingsbedrijf Noyen

Noorwegenstraat, Evergem

PROJECT INFO

  • CATEGORIE : bedrijven-commerciële-ruimtes
  • PROJECT TYPE : renovatie
  • LOCATIE : Routebeschrijving
  • NAAM OPDRACHTGEVER : Noyen immo
  • OPLEVERINGSDATUM : 08.11.2018 (VO)
  • BOUWKOST : ca. 110.000,00 € (excl. btw)
  • AANNEMER : Van de Veire bouwwerken bvba (ruwbouw), Hosa nv (sandwichpanelen), Decaro (buitenschrijnwerk), Arco nv (koelinstallatie)
  • IR STABILITEIT : Artex bvba
  • EPB VERSLAGGEVER : VBC Fanny Verstraeten bvba
  • HUIDIGE DOSSIERFASE : Opgeleverd

De opdracht heeft betrekking op de uitbreiding van het vleesverwerkingsbedrijf Noyen, een familiebedrijf dat veel waarde hecht aan een duurzame en lokale aanpak. Het bedrijf is gelegen in het industriegebied ‘De Nest’ te Evergem. Het bedrijf werd in 2005 gebouwd volgens het ontwerp van architect Jean-Pierre Stockman. Een freelance architect van GDR-architecten volgde toen de werf op, weliswaar in opdracht van architect Jean-Pierre Stockman. Na het pensioen van dhr. Stockman werd de opdracht voor de uitbreiding van het bedrijf overgedragen aan GDR-architecten.

De uitbreiding betreft een extra koelcel van ca. 120 m² aan de zijde waar het vlees geleverd wordt. De inplanting van deze extra koelcel is uiterst logisch wanneer je het plan zou bekijken. Het zit naast de loskade en in de buurt van de overige frigo’s en diepvriezen van waaruit de vleesbereiding start.

De nieuwe koelcel wordt opgetrokken in dezelfde materialen als het bestaande volume (wanden in metalen sandwichpanelen, dak in steeldeck) en houdt ook dezelfde hoogte aan. Op die manier lijkt het alsof de uitbreiding er al van in het begin was.

De uitbreiding sluit aan op het bestaande compartiment van opslag- en productieruimtes, welke na uitbreiding nog steeds kleiner is dan 2000 m², waardoor er ook geen bijkomende brandeisen gevraagd zijn.

Door de 10-tal jaren ervaring in de vleessector is er bijkomend ook nood aan een extra bureel voor de productie. Hiervoor wordt een opslagruimte opgeofferd en wordt een nieuw raam geplaatst om natuurlijk daglicht binnen te laten in het bureel.

Referentie GDR-architecten: NOYEN01

PDF Downloaden

GERELATEERDE PROJECTEN